Drawing and making another weird wall/table clock -Ikea hack

Another weird table/wall clock. I used used the NYTTJA frame from Ikea, but I guess you can use any suitable frame. I just drilled a hole in the front protection glass large enough to fit the clockwork (there´s a lot of tutorials on the internet if you don’t know how to drill glass – it’s easy)

Here’s another weird table/wall clock I did. A bit speedier time lapse:

båt3

Advertisements

7 comments

  • Nä, det tror jag inte. Jag är faktiskt inte så smart – mest bara envis som fan om jag inte hajar så är jag en djävel på att banka huvudet i väggen. Det tillsammans med egenskapen att kunna producera en djävla massa fel på kort tid gör att jag kan hitta lösningar då det oftast kommer upp ett fel som visar sig vara rätt. Jag är nog ganska taskig på att tänka rätt och tänka som dom vill att man ska tänka på IQ-tester. Är inte ett IQ-test lite av ett konformationstest? Den som tänker “bäst” enligt mallen tänker bäst? Jag fullständigt hatar att tänka efter mallar 🙂

   Like

   • Jo, lite så är det faktiskt. Eller ganska mycket så. Det var första gången jag testade, men av frågorna att döma är det ganska uppenbart att man kan öva sig till bättre score genom att komma på tankesättet. Och många involverade följder av saker, typ vilken geometrisk figur kommer härnäst. Jag vet inte om det verkligen ska kallas intelligens.

    Jag fick den här “gåtan” en gång och gick bet på den. På tal om att tänka utanför ramarna 🙂

    http://www.unlearning101.com/fuhgetaboutit_the_art_of_/2010/08/think-outside-the-box-unlearn.html

    En sak har jag dock konstaterat bland de som anser sig vara “smarta”. En tendens att kunna härma, ta in massor med fakta, använda rätt termer men sällan eller aldrig fråga varför. Jag var ganska misslyckad i skolan, och jag får nog säga att jag är ganska misslyckad i livet också på sätt och vis. Jag har svårt att anpassa mig, gillar inte det där blackbox-synsättet som dominerar och jag kan inte riktigt lära mig saker som känns meningslösa eller pumpa mitt huvud fullt med fakta, jag vill helst försöka förstå helheten och sen brukar all fakta komma automatiskt. Nackdelen med det är att det förhållandevis ofta leder till att folk tror att jag är dum, eller inte kan, för att jag inte kan dom där små faktabitarna eller rätt termer.

    (Fast jag tror ändå att du skulle kunna essa dom där testerna om du ville, som sagt, det är ju mer ett tankesätt, om det är meningsfullt eller inte är en annan sak 🙂 )

    Like

   • Vi är nog ganska lika 🙂
    Jag var sämst i klassen i konkurrens med en annan snubbe tills jag gick i femman och fick ett ryck och började plugga som fan (banka huvudet i väggen tills det sitter metoden) då blev jag plötsligt en av de “bästa” i klassen. Men jag har aldrig passat in i den pluggmiljön – som du skriver finns det ett extremt anpassningskrav som jag också har djävligt svårt att följa. Att tänka på kommando är inte min grej. Har aldrig hajat Uppsala universitets måtto “Att tänka fritt är stort – att tänka rätt är större” – tycker alltid blir fel om man följer det 🙂

    Däremot har jag och min yngsta dotter något som tydligen kallas “Closed-eye hallucination”. När vi blundar kan v se alla möjluga prylar som formar om sig och rör på sig (blundade nyss för att få ett exempal och såg ett fotspår i snön som förvandlades till ett fiskskelett som simmade iväg i snön). Tydligen är det en 5 gradig skala och jag och min dotter och på nivå 4 (de som inte kan kan ta LSD för att komma upp till nivå 3). Det är ganska coolt.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Closed-eye_hallucination

    Kollade in problemet och det här var nog inte lösningen de tänk sig men om man tar en riktigt fet penna så kan man sammanbinda de två överste raderna med ett sträck.

    Tar man en riktigt fet djävla penna kan man “connecta” dom med ett sträck 🙂

    Like

   • Haha, jag visste att du skulle komma på nåt sätt att knäcka det där 🙂

    Jag blev tvungen att läsa på wikipedia om closed-eye hallucination, hade aldrig hört talas om det innan faktiskt. Det händer att jag får något liknande fast det artar sig inte på riktigt samma sätt, och jag måste vara väldigt trött eller väldigt avslappnad. Jag mediterar ibland, det brukar framkalla det. Jag vet inte hur man ska beskriva det utan att det låter galet, men det är som om någon klippt ihop filmer med extremt korta icke sammanhängade klipp, och klippen går så snabbt att jag nästan aldrig hinner uppfatta vad det är, eller iallafall inte på någon medveten nivå. Vore coolare med er variant 🙂

    Går det att påverka hallucinationerna? Jag tänkte om det funkar som klardrömmar?

    Like

   • Nä, jag hade inte heller hört talas om det – det var min äldsta dotter som hittade det (hon ser inget). Jag har hela tiden trott att alla kunde göra det. När min minsta dotter var mindre brukade vi ligga och berätta vad vi såg (jag var för slö för att läsa sagoböcker – det fick hennes mamma göra 🙂 )

    Det bara blir en massa saker framför ögona. Till viss del kan jag styra det – när jag var liten brukade jag ligga under täcket och “kolla på film”. Om jag snöar in på någon pryl kan jag se det framför mig och rotera det 3-dimensionellt och “bygga” ihop det. Fast oftast är det bara att flyta med.

    Vad är klardrömmar?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s