Rårörd äppelmos, om man, såsom jag, är slö

7

November 1, 2015 by Michael Thudén

Fick en massa äpplen av en polare. Orkade inte koka äppelmos. Delade och kärnade ur äpplena och slängde ned det i matberedaren. Hällde i socker på en höft och lite citronsyra (blev lite brunt annars). Drog på matberedare på maxfart och lät kniven göra mos av alltihop – tog någon minut.

Tyckte faktiskt det var godare än vanlig äppelmos. Troligen nyttigare också då det mesta av nyttigheterna tydligen sitter i skalen och dessutom försvinner mycket nyttigheter i kokningen.

Så nu har jag en massa rårörd äppelmos i frysen.

Gjorde äppelpaj av moset också. Tvärsimpelt. Smulpaj (utan socker, äppelmoset är sött nog). Ett lager smulpaj i botten , på med äppelmoset och ett lager med smulpaj ovanpå. Går fort det med och man slipper vänta på att äpplena mjuknar.

IMG_20151031_194104

IMG_20151031_194631

IMG_20151031_194929

Advertisements

7 thoughts on “Rårörd äppelmos, om man, såsom jag, är slö

  1. Jenny says:

    Låter gott och enkelt. Blir alltid inspirerad av enkel matlagning, är också en latis. Ofta är det enkla väldigt gott.

    Like

  2. Louise says:

    Du skriver skitbra vare sig det är om pengar el äpplen 😉

    Like

  3. yvonnelofquist says:

    Pröva till nästa paj att, isf. smuldeg, använda kavring smulad och uppstekt i smör, i övrigt samma förfarande. Kallas Slättbosnus, tror knappt någon längre minns hur gott det är. Vaniljsås eller grädde/creme fraiche, gärna smaksatt med vanilj är jättegott till.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: