Hundpissoarer

Ibland kan man leva länge på samma ställe utan att se vissa saker. Precis utanför lokalkrogen 91:an finns två hundpissoarer. Hade ingen aning om att de fanns hundpissoarer överhuvudtaget. Men jag tvivlar på att fyllhundar får pissa där 🙂

hundpissoar

En butiksägare bara ett tjugotal meter från 91:an tycks dock inte ha blivit  hjälpt av hundpissoarerna.

IMG_20150424_193211

Ingen bra bild men det står:

“RASTA GÄRNA ERA HUNDAR MEN INTE HÄR!

TACK FÖR VISAD HÄNSYN”

Hunden (eller eventuellt fyllhunden) verkar tydligen inte ha tagit någon större hänsyn.

För att avsluta med något vettigt men udda som också finns här om hörnet – en affär med skor för storvuxna fötter.

IMG_20150428_183847

 

Nu ljög jag för jag kom på att jag för något år sedan  såg en skum svamp i skogen som jag aldrig sett som jag måste fråga om. Så det blir en bild till. Jag har frågat en del folk men ingen verkar känna igen den. De såg ut som lite större golfbollar med taggar på. Skriv gärna om du vet vad det är.

20110903143

Advertisements

16 comments

 1. Missade ditt svar, Markus! Jo, ni måste ha rätt båda två. Måste vara röksvamp men det är enda gången jag sett den sorten. Tack!

  Kao – Bor du i närheten? Var det i Eriksdal du hade kolonilott?

  På Grindsgatan där jag bor (för att leka Saltkråkan) finns det mer skumma saker direkt utanför porten – Kinesiska cypresser -coola! Från DN:

  “Det kanske mest intressanta med den kinesiska cypressen, eller kinesiska sekvoian som den också heter, är att man så sent som 1940-talet trodde att den var utdöd. Över hundra miljoner år gamla fossila spår hade hittats men inget levande träd i vår tid förrän botanisten T Kan stötte på en fullt levande kinesisk cypress i sydöstra Kina i början på 1940-talet. Några år senare skickades frön till USA varifrån den kinesiska cypressen sedan under åren spridit sig över världen och alltså ända bort till Grindsgatan snett emot Eriksdalshallen.”

  http://blogg.dn.se/epstein/2012/07/19/atta-intressanta-kinesiska-cypresser-pa-grindsgatan/

  Bakom Eriksdalshallen finns det ett annat fint kinesiskt träd – ett kinesiskt näsduksträd – finns tydligen inte så många i Sverigie och det ska vara ett av det vackraste när de blommar (håller med).

  Liked by 1 person

  • Ja, det var i E-lunden jag hade min lott. Vi bor väldigt nära varandra, kan jag säga. Kanske ett 10- 20-tal meter eller nåt :D.
   ———
   Näsduksträdet finns även på en lott i E-lunden. Visste inte att varken det eller cypresserna med sina mjuka barr var kinesiska. De måste ha växt flera meter de senaste åren.

   Snygg bild på näsduksträdet.
   // Kao

   Liked by 1 person

 2. Vad kul att ni bor så nära varann utan att ha vetat om det.. fniss ni kanske gått förbi varann på förmiddagen eller stått i kassan i samma affär och sen pratat i bloggen senare på dagen ja världen är bra lite ändå.. Pissoarer för hundar ja det var verkligen något nytt och svampen kände jag inte igen.. Gjorde ett inlägg om Östermalm idag fint men en lite tråkig stadsdel enligt mig..
  Så avslutar med heja söder.. ha en fin kväll från mig uppvuxen delvis på Bellmansgatan 🙂
  Nicki

  Liked by 1 person

  • Jo, det är lite skoj att Kao och jag nog stött på varandra utan att veta om vem den andre är.
   Jo, gillar södermalm bättre jag med. Född på Heleneborgsgatan vid Hornstull (eller snarare på södersjukhuset 🙂 ).

   Liked by 1 person

   • Ja visst är söder toppen jag föddes av misstag i Gamla Stan vet inte vilket hus men min pappa körde djurgårdsfärjan min mamma åkte med och jag hade bråttom tydligen, har förutom Bellmansgatan bott på Agnegatan 24 på Kungsholmen en kort tid sen har jag väl flyttat stan runt lite överallt i div förorter…..

    Like

   • Lite roligt att din farsa körde djurgårdsfärjan. Min farmor berättade att hon hade tre morbröder. Alla tre var sjömän. Två av dem åkte runt hela världen till olika världsdelar medan den tredje körde mellan slussen och djurgården hela sitt liv. Lite olika perspektiv de måste haft 🙂

    Är också uppvuxen i förort – Kärrtorp. Men det var schysst ställe det med – nära till nackaskogen och alla sjöar samtidigt som det var skapligt nära till stan.

    Liked by 1 person

   • Din tredje morbror älskade nog stockholm tror jag 🙂 Vi flyttade ofta när jag var liten vet inte varför när jag började skolan gillade jag det inte alls var jobbigt varje gång med ny klass och skola känner obehag fortfarande bara jag tänker på det 😦 önskar dig en fin fortsättning på midsommarhelgen nu // Nicki

    Liked by 1 person

   • Måste ha varit jobbigt för dig att behöva flytta runt så mycket. Jag har inte heller så mycket till övers för skolan – men har spelat med. visste du att Thomas Edison bara gick några fagar i skolan= Skolans främsta uppgift är inte att lära ut något – främsta uppgiften är att döda kreativiteten och det egna tänkandet. I alla fall ser jag det så.

    Hoppas du också hade en trevlig midsommar!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s